Ana Sayfa
Uzak Yardım

Uzak Yardım

Eğer bir Windows bilgisayardan diğer Windows bilgisayara bağlanmak istiyorsanız Windows’un içerisinde yerleşik olarak bulunan “Uzaktan Masaüstü” programını deneyebilirsiniz. Windows’un yazılımının biraz nazlı olması ve kullanıcıların ihtiyaçlarını tam olarak karşılamıyor olması gibi nedenleri göz önüne alırsak bugün kullanıcılar uzaktan masaüstü bağlantısı gerçekleştirirken %80 oranında üçüncü parti yazılımları ve yöntemleri tercih ediyor.

Uzak masaüstü programı sayesinde karşınızdaki bilgisayar kullanıcının da sizinle aynı programı kullanması ve gerekli konfigürasyon ayarlarının yapılması durumunda kolayca karşıdaki bilgisayara bağlanabilirsiniz. Bu tür bir bağlantı gerçekleştirmeniz gerekiyor ve hangi yazılımı tercih etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, bu yazılımları gözden geçirebilirsiniz;

  • Teamviewer: Kişisel kullanım için ücretsiz ve yalnızca ticari kullanımlar için ücretli olan Teamviewer en çok kullanılan uzaktan masaüstü programlarından biri. Karşıdaki kullanıcının adeta bilgisayarını karşınızda hissetmenizi sağlayan TW’den daha iyisinin olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
  • SplashTop: Linux ve mobil platformlarda dahil olmak üzere tüm platformları destekleyen ve en azından Teamviewer kadar rahat bir kullanım konforu sunan SplahTop ile harika bir uzak masaüstü bağlantısı deneyimi yaşayabilirsiniz.  Fonksiyonel olarak bir uzaktan masaüstü bağlantısı anında ihtiyaç duyabileceğiniz hemen her şey Splahstop’da mevcut.
  • Chrome Remote Desktop: Eğer tamamen ücretsiz fakat fonksiyonları biraz kısılmış bir uzaktan masaüstü yazılımı arıyorsanız, Google Chrome için geliştirilen Chrome Remote Desktop’ı deneyebilirsiniz. Bilgisayarınıza yalnızca eklenti olarak kurulan bu yazılım ile uzaktaki bilgisayara bağlanmak sandığınızdan çok daha kolay. Eklentinin tek eksisi ise Linux platformlarda kararsız çalışması ve mobil cihazlar için destek sunmuyor olması.
  • VNC: Teamviewer’dan sonra VNC en çok adı duyulan ve en çok kullanılan uzaktan masaüstü programlarından biri. VNC sunduğu üstün özellikleri sayesinde karşınızdaki bilgisayarı ve sunucuyu en etkili şekilde yönetmenize imkan tanıyor. VNC’nin daha çok sunucular kanadında kullanıldığını da ayrıca belirtelim.